2017. január 17., kedd

Átadták a Beöthy Ödön-díjakat

 Kelemen Zoltán (balról) és Nyíri Sándor az elismeréssel
Kelemen Zoltán (balról) és Nyíri Sándor az elismeréssel 

"Csütörtökön adták át a Beöthy Ödön-díjakat. Az idén Biharfélegyháza község és Kelemen Zoltán polgármester, illetve Kiskereki önkormányzata és Nyíri Sándor polgármester vehették át az elismerést. " - írja Pap István a Bihari Naplóban.

"A Bihar megyei RMDSZ által alapított Beöthy Ödön-díjak átadása ezúttal két szempontból is különleges körülmények között zajlott: egyrészt a Bihar Megyei Tanács nagytermében jutalmazták az arra érdemesülteket, méghozzá öt RMDSZ-es megyei tanácselnök jelenlétében.
Két kategóriában
A díjátadás előtt Szabó Ödön, a RMDSZ megyei ügyvezető elnöke elmondta, hogy két kategóriában osztják ki a Beöthy Ödön-díjakat: egyrészt azoknak az RMDSZ-vezetésű önkormányzatoknak a teljesítményét ismerik el, amelyek kiemelkedő módon tettek a helyi közösségért, a másik díjjal pedig egy követésre érdemes ötletet megvalósító önkormányzatot díjaznak. Az előbbi kategóriában Biharfélegyháza község és Kelemen Zoltán polgármester, valamint csapata kapta a díjat. Mint Szabó Ödön elmondta: „egy újonnan létrejött község közül akartunk választani, hogy azt is mutassuk meg, hogy az RMDSZ-nek vannak újonnan létrehozott községei és települései is.” Hozzátette, hogy Biharfélegyházán „egyben van egyház, RMDSZ, vállalkozói közösség, civil közösség, ifjúság, valamint az önkormányzati testület. Egy olyan településen, ahol fele-fele a román–magyar arány, ott kétharmados többséggel rendelkezünk, és nem első alkalommal” – ismertette az érdemeket. A másik díjazott Kiskereki önkormányzata és Nyíri Sándor polgármester lett. Szabó Ödön elárulta, hogy az említett önkormányzat az egyedüli önkormányzat, amelyik közvetlenül brüsszeli forrást nyert testvértelepülésekkel való kapcsolatok szélesítésére, és ez egy olyan kezdeményezés, amelyet érdemes más önkormányzatoknak is követni, tette hozzá."
Forrás : erdon.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése