2017. január 18., szerda

Meleg tantermek Borson a nagy hidegben

A borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Iskolaközpont központi épülete

"Bors község minden iskolájában, óvodájában földgázzal fűtenek. Az intézményekben központi fűtés biztosítja a meleg hőmérsékletet és a meleg vizet is, nincsenek fűtési gondok." - írja Csiger (Máté) Krisztina a Bihari Naplóban.

"A borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Iskolaközpont minden intézményében – óvodákban, iskolákban – kellemes meleg várta a tanulókat, óvodásokat a hétfői iskolai napon. Bár a kinti hőmérők kemény mínuszokat mutattak, a tantermekben senki sem panaszkodott a hidegre.

Földgázzal fűtenek
Bors község minden iskolájában, óvodájában földgázzal fűtenek. Az intézményekben központi fűtés biztosítja a meleg hőmérsékletet és a meleg vizet is. A rendszer hőszabályzóval működik, amely önmagát indítja, ha csökken a programozott hőmérséklet. Ezért a fűtés a vakáció idején is működött, de alacsonyabb hőmérséklettel, csupán biztosítva, hogy a rendszer számára szükséges víz ne fagyjon el. Ugyanakkor szinte minden létesítményben megfelelő nyílászárók vannak, amelyek meggátolják, hogy „elszökjön” a meleg. Mindezeknek köszönhetően a vakáció után visszatérő gyerekek oktatása fennakadás nélkül folytatódott."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése