2017. január 4., szerda

Szilveszterkor elűzték a gonosz szellemeket a Bihari Hegyközből?

Milyen volt a szilveszter a Bihari Hegyközben?Zajosan búcsúztak a 2016-os évtől?Miért? A Szilveszteri kisokosban ez olvashatjuk :  "Eredetileg az ártó, gonosz szellemeket űzték el a hangoskodással. Régen dudával, ostorral, kolomppal verték fel a falunépét. Ma már a zajkeltő eszközöket felváltotta a tűzijáték, petárda és más fülsiketítő pirotechnikai eszközök. A zajjal az óév rossz dolgait, bánatát feledtetjük el, hagyjuk hátra, hogy az újévben csupa boldogság, szerencsés történés következhessen be. Erre szolgál egyébként a bulizás is."

Ráférne a Bihari Hegyközre,hogy az ártó gonosz szellemeket elűzzék. Nem vagyok babonás,de megváltozott a Bihari Hegyköz hangulata, atmoszférája és főleg a mentalitása,lehet a gonosz szellemek hatására.Reménykedek abban,hogy végre elindul a szülőföldem a fejlődés útján.Fiatalkoromban nagy zajjal búcsúztatták az óévet.A kommunista elvtársakat nem zavarta a petárdák zaja.Szemet hunytak egy éjszaka erejéig.De ne nézzünk vissza felé,mint Lót felesége,hanem nézzünk előre teljes reménnyel.Mi történhet?1.Reményeink megvalósulnak. 2. A reményeink nem fognak megvalósulni.

Napokig ismételték a jókívánságaikat a Bihari Hegyköziek.Bár minden kívánság teljesülne,de ere nincs sok esély.Mit kívánjak ? " Bort,búzát, békességet'" Zárójelben megjegyzem : (Jó egészség mellé egy kis pénzt is')

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése