2017. március 2., csütörtök

Farsangi mulatság volt Hegyközcsatárban

 Tóth Zsigmond Béla fényképe.
Fotó : Tóth Zsigmond Béla 

"Hosszú idő óta, idén első alkalommal rendeztek farsangi mulatságot a hegyközcsatáriak, az elmúlt hétvégén, szombaton"- írja Tóth Zsigmond Béla a Facebook oldalon.A cikk megjelent a Bihari Naplóban.

"Szombat délután, 2017. február 25-én, hosszú idő óta, első alkalommal farsangoltak ismét a csatáriak, egy újonnan alakult baráti társaság jóvoltából. Nagy volt a készülődés, de főleg az izgalom, hiszen minden kezdet nehéz, annak ellenére, hogy a csapat néhány tagjának már vannak tapasztalataik nagyobb rendezvények megszervezésében, de mégis ez a mai különösebb volt a többinél. 

A szombaton megrendezett farsangi mulatság két részből állt, délután három órától a gyerekeknek kedveskedtek a szervezők, olyannyira jól sikerült, hogy maguk a szervezők is meglepődtek a sok álarcba, maskarába öltözött gyerekseregnek, akiket természetesen a szüleik is elkísértek. Hogy ne unatkozzanak, és jól érezzék magukat a nagyobb ifjak és szülők felügyeletével kézműves foglalkozást tartottak, ahol színeztek, festettek, figurákat vágtak ki, ragasztottak, de lufit is lehetett felfújni, majd különböző tárgyakat, állatokat formáztak belőle. 

A délutáni program keretén belül léptek fel a „kis vénasszonyok”, avagy a Pletykás vénasszonyok gyerekcsoport két humoros jelenettel, amelyet a több száz lelkes közönség vastapssal jutalmazott.
A gyerekműsort a felnőttek alkotta Mulatós szupernagyik zenés bohózatai követett. Az alig néhány hónapja megalakult női amatőr csoport máris sikereket könyvelhet el, hiszen humoros bohózataikkal jól mulattatták a közönséget. 

A jelmezbe öltözött gyerekek, több mint ötvenen, izgatottan, feszengve néha türelmetlenül várták, mikor kerül sor a jelmezes felvonulásra, bemutatkozásra. Nagyon sok ötletes, valósághű jelmezt láthattunk, amelyben a lurkók feszítve járkáltak fel s le a teremben. Végre eljött a várva várt pillanat, amikor Juhász Csaba (Fubi) bemondó színpadra szólította őket, mindenki bemutatkozott és nem maradt el az ajándék sem, nagy volt az öröm a gyerekek és szüleik körében, hiszen a szervezők gondoskodtak róla, hogy mindenki kapjon
egy-egy oklevelet és ajándékot.

A csatári farsangi mulatság sztárvendége, Bihar megye mulatós zenéjének üdvöskéje, a magyarországi Sláger Tv sztárja, a paptamási születésű Mohácsi Brigi volt, aki szombati két magyarországi fellépése mellett csak azért vállalta el az itteni fellépést is, mert sok barátja, rajongója van a településen és környékén. Nem is maradt el a siker, hiszen a közönség együtt énekelte a slágereket Brigivel, aki láthatóan nagyon jól érezte magát Hegyközcsatárban. 

Egész délután és este tombolát lehetett vásárolni, nagyon sok tárgy talált gazdára a sorsolás után. Volt egy különleges díszítésű torta, amelyet árverésre bocsátottak, végül száz euróért vihette haza Tóth János, aki egyben a rendezvény egyik szponzora is volt. 

A sztárvendéget követően ismét felléptek a Mulatós szupernagyik bohózataikkal és két hegyközcsatári fiatalember, Papp Zoltán és Oltean Marius, akik olyan komédiákat mutattak be, hogy akár a Stand up comedy-n is felléphetnének vele. 

Bónisz Sándor Hegyközcsatár község polgármestere és Nagy István Róbert alpolgármester is szeretnek mulatni, családjaikkal vettek részt a mai rendezvényen.
Egész nap és este büfé állt rendelkezésükre a szórakozni vágyóknak, ahol italok, üdítők mellett finom babgulyást és egyéb finomságokat is lehetett vásárolni.

A több száz jelenlévő nagyon jól érezte magát, erről a híres Slager Boys együttes gondoskodott, hiszen ők húzták a talpalávalót vasárnap hajnalig.
Támogatóink voltak: a „Bihar megyei RMDSZ ,a Hegyközcsatari Polgármesteri Hivatal Bónisz Sándor , Nagy István Robert, Tóth János , Nagy Zsolt, Simon Ferencz , Vitályos Barna, Cseke Attila, a Terez Anya Alapítvány, Bónisz Barna, Spalek Endre, Tóth Gyula, ,,Molnár Méhészet, Pap József, Kakócz Attila , Dudás Gábor , Dorsonszki Imre , Marinet Lorand, Szilágyi Gábor, Bodog Marius, Ifj. Szabó Gyula, Id Marinet Mihály , a Hegyközcsatári Vadász Egyesület."
Forrás : Tóth Zsigmond Béla   

Szuper nagyik fellépéséről nézhet meg egy rövid videót Szél Marika Facebook oldalán' 

Válogatás Tóth Zsigmond Béla fotóiból
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe.
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
 Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
 Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Teljes album : Tóth Zsigmond Béla Facebook 

Ildiko Kocsis fényképe.
Ildiko Kocsis fényképe.
Ildiko Kocsis fényképe.
Forrás : Kocsis Ildikó Facebook
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése