2017. március 2., csütörtök

Radu Biteának szavaztak bizalmat a focicsapatok

Bitea (balról) magabiztosan nyerte meg a választásokat 

"Egyetlen küldött maradt csak távol a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) hétfő esti közgyűlésétől, így 46 csapat képviselője döntött arról, hogy a következő négy évben ki vezesse az egyesületet." - írja a Reggeli Újság.


"A két jelölt, a 12 éve regnáló Vancea Valer és kihívója, Radu Bitea tízperces kampánybeszédet mondott, amellyel megpróbálta rávenni a küldötteket, neki adja voksát. Végül a jóval összeszedettebb, s céltudatosabb, a megyei foci problémáit felismerő Bitea kapott több szavazatot, így 12 év után új elnöke lesz a megyei szövetségnek. A 2015-ös év legjobb bihari focibírójának választott Radu Bitea a vártnál magabiztosabban, 28–18-ra legyőzte ellenfelét, így elnyerte az egyesület vezetését. A 32 éves játékvezető tornatanár végzettséggel rendelkezik, fiatalabb korában focizott, majd pedig játékvezetőként tevékenykedett. A váltás egyik oka lehet, hogy a 12 éve hivatalban lévő elnök elhanyagolta a csapatokat, azok képviselői pedig új, fiatalos lendületet szereztek volna a BMLE élére.

Az elnök csapata

„Köszönet mindenkinek, aki eljött a közgyűlésre, hiszen a választás komoly hatással lesz majd az elkövetkező négy évre. Sok kihívás áll előttünk, s szeretnénk új pályára terelni a az egyesület működését. Minden klubot egyformán fogok képviselni, mert az a célom, hogy fellendítsem a megyei fociéletet.” – hangsúlyozta Bitea. A BMLE két alelnöke Alin Popa (Belényesi Bihourl) és Mircea Fodor (Nagyváradi Bihar FC Legenda) lesz, míg a csapatokat Constantin Sabău (Diószegi SK, negyedik liga), Orbán Jakab (Bihari Földvár, ötödik liga) és Dorin Mudura (Nagyváradi Viitorul, ifjúsági csapatok) képviseli majd a vezetőségben. Bitea arról még a választások előtt nyilatkozott, hogy a BMLE három munkatársával folytatni kívánja az együttműködést."
Teljes cikk:reggeliujsag.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése