2017. március 29., szerda

Faültetés Pályiban, Szent László-s diákokkal

 
"Február végén még csak elméleti síkon ismerkedtek környezetük megóvásának fontosságával, szombaton, március 25-én, már a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat a nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum kisdiákjai az ECOTEAM nevet viselő projekt keretében, amelynek célja, hogy a tudatos környezetvédelemre nevelje a fiatalokat. " - írja a Bihari Napló.

"Ezúttal is az Eco Mountain Transylvania Egyesület tagjainak segédkeztek faültetésben az első osztályos diákok, Nagy Kinga Amália és Zsigó Mária tanítónők vezetésével, valamint a Bonitas speciális magyar iskolaközpont óvódásai és pedagógusai. A Hegyközpályiban megtartott tevékenység alkalmával harminc facsemetét ültettek el, köztük amerikai diót és fenyőt az Erdők Világnapja alkalmából.
Elsőként a helyi református templom előtt és annak kertjében, majd pedig a községi sportcsarnok szomszédságában található területen munkálkodtak a kisdiákok, akik szorgosan hordták a csemeték locsolására szánt vizet, de többen az ültetésből is kivették a részüket. Az elvégzett munka jutalmaként egy ízletes bográcsost fogyasztottak el a résztvevők.
 
  A hétvégén sem pihennek a már említett két osztály tagjai, akik a sályi erdőben ültetnek majd újabb facsemetéket. Utóbbi akció jóval nagyszabásúbb lesz, hiszen a váradi tanintézet több mint száz diákja, valamint a Római Katolikus Püspökség alkalmazottai, élükön exc. Böcskei László püspökkel, vesznek részt rajta. Ferkő Jenő erdészmérnök, a faültetés vezetője arról tájékoztatott, hogy a csemetéket a Mihai Eminescu Trust Alapítvány bocsátja rendelkezésre, amely tavaly is besegített a püspökség Szititelek mellett található erdelyében megtartott ültetési programba. Utóbbi során kétezernél is több facsemetét ültettek el a váradi líceum diákjai."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése