2017. március 3., péntek

Farsangi mulatságot tartottak Nagyszántón

Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Fotó : Kerekes István Facebook

"Ismét egy fergeteges hangulatú farsangi mulatság volt Nagyszántón az elmúlt hétvégén, annak a baráti társaságnak a jóvoltából, akik már évek óta szervezik a rendezvényeket a településen." - írja Tóth Zsigmond Béla a Facebook oldalán.A cikk megjelent a Bihari Naplóban.

"Nagyszántón a hagyományok újraélesztése évente a farsangi mulatsággal veszi kezdetét, amely nemcsak része a kulturális rendezvényeknek, hanem célja a helyi baráti társaságok, a település közösségének erősítése és összekovácsolása.

A helyi hagyományőrzéshez és szokásokhoz igazodva egy maroknyi igazi nagyszántói lokálpatrióta, baráti társaság, immár évről évre lelkesen szervezik, rendezik azon kulturális eseményeket téltől késő őszig, amelyeknek a hagyományőrzés mellett közösség formáló és megtartó ereje van. 

A szépen feldíszített kultúrházban felsorakoztatott asztalok este hét órától várták a vendégeket, akik már hetekkel, hónapokkal ezelőtt lefoglalták helyüket a nagy érdeklődés miatt.
Sok baráti társaság szeretett volna más településről részt venni, de a cél a helyi és a községhez tartozó közösségek, egymással való mélyebb megismerése, barátságok kötése volt, így a minden igényt kielégítő, modern, tágas kultúrház ez alkalommal is kicsinek bizonyult. A százhatvan résztvevő kényelmesen elfért, érkezéskor a szervezők pontosan tudták mindenki helyét odakísérve őket a szépen megterített asztalhoz. 

Bátori Géza polgármester megnyitó beszédében ismét kihangsúlyozta és megköszönte annak a lelkes csapatnak a munkáját, akik időt, energiát, fáradtságot nem kímélve szervezik, rendezik egész évben ezeket a hagyományőrző és kulturális rendezvényeket. A polgármesteri köszöntőt követően asztali áldást mondott a település református közösségének új
lelkipásztora Fábián Tibor, aki családjával vett részt a farsangi mulatságon. A lelkipásztor március elsejétől veheti át új szolgálati helyét.
A szervezők meglepetés ajándékkal is készültek, hiszen polgármesterük névnapját és a baráti társaság egyik oszlopos tagjának, Dani Lajosnak a születésnapját is ünnepelték ez alkalommal. 

Négyfogásos disznótoros hangulatú vacsorát szolgáltak fel, amelyet farsangi fánkkal és képviselőfánkkal tetőztek. A színpad előtti téren a bálozók vidáman rophatták a táncot, amelyről a megyében és azon túl jól ismert Happy End együttes, Veres László vezetésével, gondoskodtak. Vacsorázás közben a zenekar prímása és szaxofonosa asztaltól asztalig járva tetőzték az est hangulatát magyar- és hallgatós nótákkal.
Minden rendezvény alkalmával egy-egy sztárvendéget is meghívnak, hiszen a cél, hogy mindenki jól érezze magát, ez alkalommal Szentjobb szülöttje, a volt Citrom zenekar oszlopos tagja Ozsváth József egy nosztalgia egyveleggel és népdalcsokorral érkezett Nagyszántóra.
Ma sem maradt el a tombola sok-sok nyereménnyel, amelynek fődíja egy szál hazai friss kolbász volt, a második egy szál hurka, míg a harmadik egy tábla szalonna, de ki sorsoltak még egy nagyon szépen díszített tortát is.

„A nagyszántói baráti társaság ezúton mond köszönetet a Borsi Polgármesteri Hivatalnak, akik nemcsak anyagilag de erkölcsileg is támogattak bennünket, de minden olyan személyt illessen köszönet, aki bármiben segítette a csapatot a mai est megszervezésében, és köszönet illesse média támogatónkat a Bihari Naplót is” – mondták a szervezők.
A jó hangulat reggelig folytatódott, jól érezte magát, aki eljött, hiszen a zenekar hajnalig húzta a talpalávalót.

A kitűnő képeket Kerekes István készítette. Az ő facebook oldalán még több képet találnak a rendezvényről."
 

 Kerekes István fotói

Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
 Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
További fotók : Kerekes István Facebook



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése