2017. március 2., csütörtök

Szentandrásé lett a legjobb disznótoros

Szentandrásé lett a legjobb disznótoros 
"Harmadszor rendeztek disznótoros versenyt szombaton, melyen megőrizte tavalyi elsőségét Szentandrás, második Oláhszentmiklós, harmadik Fugyivásárhely. Idén először kizárások is voltak." - írja a Bihari Napló.

"Szombaton harmadik alkalommal tartották meg a nagyváradi Era Park bevásárlóközpont parkolójában a D’ale Porcului címet viselő disznótoros versenyt, melyen ezúttal 20 csapat vett részt Bihar megyéből (Kisősi, Bors, Biharkaba, Bihardiószeg, Bihardobrosd, Körösgyéres, Köröskisjenő, Madarász, Nagyürögd, Fugyivásárhely, Kispapmező, Papfalva, Robogány, Oláhszentmiklós, Szentandrás, Mezőtelegd, Tenke, Gyapju, Vizesgyán, Érmihályfalva). Sajnos Székelyhíd csapata nem érkezett meg, ám meghívottként jelen volt a magyarországi Körösnagyharsány.

Dupláztak

A verseny első helyét – megőrizve tavalyi elsőségét – Szentandrás szerezte meg, második lett Oláhszentmiklós, harmadik Fugyivásárhely. A legjobb pálinkának járó különdíjat Kispapmező vihette haza, a Panebo Gaz (az egyik szponzor) különdíját Érmihályfalva kapta, a zsűri különdíját Körösnagyharsánynak ítélték. Idén először kizárásokra is sor került: Kisősi, Gyapju és Tenke csapata jutott erre a sorsra, mivel nem feleltek meg a versenykiírás minimális feltételeinek sem. A szervezést a Megyei Tanács, a Megyei Hagyományőrző Központ, a Romániai Községek Szövetsége, a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége és a D’ART szövetség vállalta számos partner és támogató segítségével. Egyik médiatámogató a Bihari Napló volt."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése