2017. március 25., szombat

Hatvan éves lett a Napsugár

A „felnőtt találkozón” felidézték mindazok emlékét, akik napsugarat loptak verseikkel, meséikkel, rajzaikkal, munkájukkal a kis olvasók szívébe
„Mert mibennünk zeng a lélek, / Minket illet ez az élet. / Zeng a / lélek, zeng a szó…” (Nagy László). 60 éve „zeng a lélek, zeng a szó”, s jut el kis olvasóihoz a Napsugár." - írja Fándly Enikő a Bihari Naplóban.

"Együtt ünnepel az ország magyar ajkú közössége. Az elmúlt hétvégén Kolozsvárra gyűltek össze az ünneplők. Szombaton léleksimogató találkozón emlékeztek a lap régi és új munkatársai, valamint a folyóiratot a gyerekek kezébe juttató pedagógusok: tanítók, tanfelügyelők. A „felnőtt találkozón” felidézték mindazok emlékét, akik napsugarat loptak verseikkel, meséikkel, rajzaikkal, munkájukkal a kis olvasók szívébe. Rövid felolvasásokkal ünnepelték a gyermeklap írói, költői, grafikusai a 60 napsugaras évet. A főszerkesztő Zsigmond Emese kedves szavakkal, elismeréssel méltatta és emléklappal jutalmazta a Napsugár által közvetített értékeket a gyerekekhez eljuttató pedagógusokat.
Vasárnap a Napsugár mindenkori grafikusainak munkáiból összeállított kiállítás megnyitóját követően gálaműsorra gyűltek össze a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében az ünneplők. A felnőttek mellett a gyermekfolyóirat 1000 kis olvasója köszöntötte az ünnepeltet. Rendhagyó módon a szülinapos adott ajándékot: értékes üzenetet hordozó kiadványaik mellett új hittel, erővel ajándékozta meg az egybegyűlteket. A „Napsugártól” felmelegedett szívű közönséget hamuban sült pogácsa helyett mézeskalács szívvel búcsúztatta Csipike és Kukucsi."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése