2017. március 25., szombat

Sikeres nőnapi bált tartottak Kisszántón

 
"Március 8-a a nemzetközi nőnap, a nők iránti tisztelet és megbecsülés napja. Ennek apropóján rendeztek március 11-én Nőnapi bált Kisszántón."- írja Csiger (Máté) Krisztina a Bihari Naplóban.

"A kisszántói Nőnapi bál este nyolc órától várta vendégeit, szépen megterített asztalokkal és kellemes zenével. A vidám kedvű bálozókból pedig nem volt hiány, bizony sokan részt vettek a rendezvényen. A bált az esemény főszervezője, Molnár Edit, a kisszántói nőszervezet elnöke nyitotta meg, aki minden bálozónak jó szórakozást kívánt, a vacsorához pedig jó étvágyat. Külön köszöntötte az eseményt megtisztelő elöljárókat, Biró Rozália képviselőt, Zabán Bálint Károly lelkipásztort, Csiger László Róbert alpolgármestert és családját. Ezután nagytiszteletű Zabán Bálint Károly kisszántói református lelkész szólt a bálozókhoz. Bár a rendezvény kicsit belecsúszott a böjti időszakba, a lelkész nem rótta ezt fel a jelenlévőknek, hanem a Példabeszédek 9. könyvét olvasta fel. Ez az igerész „két női típust mutat be, a bölcset és a balgatagot” – magyarázta a felolvasott igét a lelkész. Majd pedig arra figyelmeztette férfitársait, hogy a nőknek, anyáknak, nagymamáknak, leányoknak nem a luxusajándékok tömkelege a fontos, hanem az, hogy adjanak nekik az idejükből, szenteljék rájuk teljes figyelmüket, lepjék meg őket apró ajándékokkal, ne felejtsék el a meghittséget és hogy az apák legyenek igazi apák. „Nők nélkül elképzelhetetlen lenne az élet, ezért nyugodtan pazarolják rájuk a jót, a szépet” – mondta a lelkész. Ezt követően Biró Rozália képviselő üdvözölte a bálozókat, köszönetet mondott a szervezőknek, és nők napja kapcsán arra kérte a jelenlévő férfiakat: „szeressék, tiszteljék és támogassák a nőket, hogy azok meg tudják teremteni a családi fészket.” „Úgy éljük a mát, hogy jövőnk legyen. Tegyük dolgunkat ott, ahová a jó Isten teremtett. Isten éltesse a nőket!” – zárta beszédét a képviselő.
A köszöntők után megérkezett a finom vacsora és egy kis meglepetés is. Nőnap alkalmából a szervezők minden nőnek egyegy szál szegfűt nyújtottak át. Természetesen a fogások között helyet kapott a tánc is, a bálozók pedig sokszor megtöltötték a táncparkettet. Meglepetés fellépő is volt, Szabó Lajos debreceni nótaénekes és felesége, Éva, aki Kóka Rozália gyűjtéséből mesélte el az Egy asszony két vétkecskéje című moldvai csángó népi szerelmes történetet. A nótaénekes a közönséggel együtt énekelte a nótákat, és olyan fergeteges hangulat kerekedett, hogy senki sem akarta abbahagyni. De volt tombolasorsolás is, sőt egy kis táncos játék, a szívek tánca is. Majd kivilágos-kivirradtig szólt a zene, a bálozók hajnalig ropták a táncot, a zenészek pedig (a Happy End zenekar) az utolsó vendégeknek is elhúzták a nótájukat."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése