2017. március 4., szombat

Fergeteges hangulatú farsangi mulatság volt Tótteleken

Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Fotó : Tóth Zsigmond Béla Facebook 

"Jó hangulatú farsangi mulatság részesei lehettek mindazok akik szombaton délután ott voltak a hegyköztótteleki kultúrotthonban"- írja Tóth Zsigmond Béla a Facebook oldalán.

"Ismét teljesen megtelt a hegyköztótteleki kultúrház mindazokkal akik egy jót szerettek volna szórakozni, mókázni, mulatni, egy rövid időre kikapcsolódni a télies monoton világból. 

Szombaton délután, 2017 február 18-án, immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg, folytatólagosan, a farsangi mulatságot a tótteleki helyi közösség, Iványi Ilona szervezésével és a Kikerics amatőr színjátszócsoport, valamint az a baráti társaság közreműködésével, akik mindig ott vannak minden rendezvényen, segítenek, ha kell főznek, takarítanak, vagy éppen bohóckodnak, mókáznak, színészkednek, ha szükség van rá. 

Délután 15 óra körül kezdődött a mulatság gyerek farsanggal, amikor a gyerekek maskarába, jelmezbe öltözve játszottak, táncoltak, egymás jelmezét dicsérték, vagy éppenséggel irigykedtek egymásra, „hogy miért nem nekem jutott eszembe az a jelmez?.” A gyermekek örültek, örültek velük a szülők is hiszen jól érezték magukat a kis lurkók, majd délután öt órakor elkezdődtek a kimaradhatatlan kabaré jelenetek, amelyek minden évben ötletesen adtak elő az amatőr színészek. 

Elsőként a tótteleki Kikerics gyermek és ifjúsági csoport mutatott be két bohózatot, amikor a fiatal kisgazdapár elmegy a piacra és tehenet vásárol, valamint a Kacor király tanulságos népmesét, amelyet a közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott. 

A legfiatalabbakat a már tapasztalt ifjak és felnőttek követték, ők már hosszú évek óta tagjai a Kikerics csoportnak. Tőlük a már jól bevált humoros jeleneteket vártuk és kaptuk is, hiszen négy kabarét láthattunk, amelytől hasat fogva hahotázott a közönség. Ismét bebizonyosodott, nem kell képzett színésznek lenni, hogy jókedvre, nevetésre bírd a közönséget, csak egy kis tehetség kell hozzá és jó humorérzék, amellyel ezek a bátor, fiatalok rendelkeznek. 

Egész délután és este a szervezők kínálták az ilyenkor elmaradhatatlan farsangi fánkot. A több száz fánkot erre az alkalomra Petrus Katalin és Gálik Anna sütötték, mindenki ehetett, amennyi jólesett, hiszen a szervezők több vájlingtálnyit sütöttek ez alkalommal is. 

A bohózatot követően a szereplők is felöltötték a maskaráikat, megkezdődött az igazi farsangi bál. Nagyon sokan öltöttek jelmezt ezért nehéz volt a legjobb és legötletesebbet kiválasztani úgy a gyerekek, mint a felnőttek közül. 

Meglepetéssel is készültek a szervezők, a délután folyamán kisorsoltak két nyereményt azok közül akik belépőjegyet vásároltak úgy a gyerekek, mint a felnőttek között. Úgy döntöttek, hogy mivel ez a 13. Farsangi bál, akkor mind a két tizenhármas belépődíj legyen a nyertes. 

A jókedvről és mulatozásról a Sláger Boys együttes gondoskodott, valamint a külön helyiségben kialakított büfé. A rendezők és a falubeliek jótékonysági farsangi mulatságnak nevezték el a mai farsangi mulatságot is, mivel a belépődíj és a tombolából befolyt összeget szeretnék a gyerekek és ifjak nyaraltatására költeni, akárcsak az előző években.
Ez a hagyományőrző rendezvény nem jöhetett volna létre, ha nincsenek a nemes adakozó szülők és vállalkozók, de a szervezők külön megköszönték a Bihari Naplónak a médiatámogatást."

Válogatás Tóth Zsigmond Béla fotóiból
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
 Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Tóth Zsigmond Béla fényképe. 
Teljes album :  Tóth Zsigmond Béla Facebook 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése