2016. december 2., péntek

Az állam is segíthetné az önkéntességet

"Hegyközcsatár községben járt a napokban Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki szóba állt az emberekkel, válaszolt kérdéseikre és tudatta, miért fontos a magyarság számára a parlamenti képviselet, illetve a részvétel a december 11-ei parlamenti választáson." - írja a Bihar megyei RMDSZ sajtóirodája.

"Hegyköztótteleken az önkéntesség és a közösségi összefogást emelte ki Szabó Ödön. A képviselőjelölt szerint jó példaként szolgál mindenki számára az, ahogyan a tóttelekiek egymás mellé álltak és segítettek a római katolikus egyháznak a fűtési hálózat bővítésében. A beruházásra szükséges pénz egy részét az egyházközség teremtette elő, a hiányzó részt pedig az RMDSZ-es Pásztor Sándor vezette Bihar Megyei Tanács bocsátotta rendelkezésre. Szabó Ödön kiemelte: az RMDSZ és a Bihar megyei szervezet mindig támogatta és ösztönözte az önkéntes munkavállalást a közösség érdekében, éppen ezért indította el évekkel ezelőtt a Tulipán Kaláka sorozatot, melynek keretében több száz akciót szerveztek meg megyeszerte a helyi önkormányzatok, egyházak részvételével és támogatásával. A köz érdekében elvégzett munka eredménye mindenkié, és mint ilyen, a kis közösségek a magukénak érzik, mert tettek azért, hogy például megszépüljön egy park, megtisztuljon a temető, felépüljön egy játszótér, vagy mint a tótteleki eset mutatja: az egyház gazdagodjon a belső infrastruktúra fejlesztésével. A képviselőjelölt szerint az RMDSZ bizonyította, hogy van igény az önkéntes mozgalmakra, és hajlandóság is van az emberekben részt venni ezekben.

Felelősségtudat
Szabó Ödön szerint szükség volna egy olyan programot elindítani, amely bukaresti, központi költségvetésből támogatja az önkéntes mozgalmakat, forrásokat kellene arra elkülöníteni, hogy összefogással, közös munkával az emberek megoldjanak bizonyos helyi problémákat. Mert ha a rávalót meg lehetne pályázni egy olyan alapból, amelyik kimondottan a kalákák, az önkéntes munkák támogatására jött létre, akkor elhárulna az állandó akadály, a pénzhiány.
A magyar emberek szorgosak, kötelességtudók és felelősséget éreznek közösségük és környezetük iránt. Emiatt mindig hajlandók áldozni szabadidejükből és energiájukból településük fejlesztése, szépítése érdekében."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése