2016. december 6., kedd

„Megpróbálják megosztani közösségünket”

„Megpróbálják megosztani közösségünket” 
"Száldobágy házról házra kopogtatva járta be a települést Szabó Ödön parlamenti képviselő. Az emberekkel folytatott beszélgetésből kirajzolódott a Nagyváradhoz közeliség minden előnye és hátránya is." - írja a Bihari Napló.

"Az emberek elmondták, fontos előny, hogy az intéznivalóikat a pár kilométerre lévő városban el tudják intézni, ugyanakkor nagyon fontos számukra településük hagyományainak a tisztelete.
Többen arról panaszkodtak a képviselőjelöltnek, hogy azok közül, akik az utóbbi években költöztek ki Száldobágyra vagy Pályi községbe, nem tudnak és talán nem is akarnak beilleszkedni és elfogadni a település hagyományait. Az emberek elmondták, elsődlegesnek tartják, hogy a település őslakos magyarsága maradjon a meghatározó fő erő, mert azt tapasztalják, mintha az újonnan beköltözött románság tudatosan próbálná megosztani a magyarságot, elsősorban a magyar polgármester ellehetetlenítésével és félreállításával, és ezzel a magyarok között olyan viszály keltésével, amely kettészakítja az egyébként összetartó magyar közösséget.

Szabó Ödön hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy a három falu, Hegyközpályi, Újlak és Száldobágy magyarság összetartson, nem szabad engedni, hogy megosszák a közösséget, mert ez nem lehet a mi érdekünk, egyeseknek jól jönne, ha gyengülne a magyarság érdekérvényesítő képessége. A helybéliek a nyári önkormányzati választáson megmutatták, hogy erősek és képesek kiállni igazukért és azokért az emberekért, akikről tudják, hogy a község érdekeit tartották szem előtt. Ugyanez a kiállás szükséges december 11-én is: az RMDSZ-re szavaz, akinek fontos a magyarok biztonsága. Szabó Ödön a száldobágyiak példáját is említve kiemelte: közösségünket újabb és újabb támadások érik, már nemcsak az a kérdés, hogy bővíthetjük-e megszerzett jogainkat, hanem az is, hogy visszaveszik-e azokat tőlünk. Számtalanszor kiderült, nincs más magyar politikai erő, amelyik képes volna megvédeni a magyar közösséget, ha a az RMDSZ képviselete erős, a védekezés is erőteljesebb lesz.
Amint Száldobágyon, Pályiban gáncsolják a magyar vezetőket, úgy az elmúlt bukaresti mandátumban is sokszor próbáltak minket elgáncsolni magyarellenes törvénykezdeményezésekkel, ami azt bizonyítja, ha nincs ott az RMDSZ, nincs szava, nincs ereje a Parlamentben, akkor nincs senki, aki megakadályozza, hogy magyarellenes törvények szülessenek. Ha december 11-én nem megyünk el szavazni, akkor elérték céljukat azok, akik közösségünk szétzúzásán, szétverésén munkálkodnak. Mutassuk meg az erdélyi magyarok összetartó erejét. A román pártok nem bennünket képviselnek. Még azok sem, akik a közösség szimpátiáját megtévesztő módon magyar jelöltekkel akarják megszerezni – mondta Szabó Ödön.

December 11-én mutassuk meg, hogy egységes, összetartó, erős közösség vagyunk, és hogy tudunk küzdeni kitűzött céljainkért, önmagunkért. Ehhez az kell, hogy elmenjünk szavazni és voksunkat a magyar összefogásra és annak jelöltjeire adjuk."
A Bihar megyei RMDSZ Sajtóirodája 

Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése