2016. december 6., kedd

Szalárd karácsonyi vására

Szalard (1) 

"A szalárdi RMDSZ Nőszövetsége idén célul tűzte ki maga elé, hogy 363 nap maradjon csak a gondoké, a céloké és a munkáé, megajándékozva a helyi lakosságot még egy nap szeretettel, mely segít ráhangolódni az adventre és a közeledő karácsonyra. Közös szervezésben a helyi tanáccsal és a Szalárdi János Általános Iskola vezetőségével, november 26-án megrendezték Szalárd karácsonyi vásárát. Ugyan nem első alkalommal, mert a helyi pedagógusok tavaly már szervezték hasonlót az iskolában, idén azonban új ötletekkel kezdték meg a készülődést." - írja Prém Mónika a Reggeli Újságban.

"Advent első vasárnapját megelőző szombaton megnyitotta kapuit a szalárdi művelődési ház, ahova ünnepi dalokkal, forró teával és szentimrei szülők által készített lángossal csalogatták be az arra járó lakosokat. A szalárdi RMDSZ Nőszövetsége fontosnak tartotta, hogy ünnepi díszbe öltöztesse a rendezvényt azzal a megfontolással, hogy a lakosok figyelmét a mindennap gondjairól a közelgő ünnepekre terelje.
A lélekben való felkészülést a helyi református lelkész, Varga Botond imája és a Baptista Fúvószenekar segítette elő, miután a nőszövetség elnöknője, Csegődi Tünde, valamint Nagy Miklós polgármester és az iskola vezetősége hivatalosan is megnyitották a karácsonyi vásárt, köszöntve a megjelenteket. Kiemelték azon szülők, pedagógusok és gyermekek munkáját is, akik nélkül nem jöhetett volna létre az esemény. Mindeközben mézeskaláccsal megterített, fenyőfadíszekkel és adventi koszorúkkal díszített asztalokkal várták a lélekben adventre készülő lakosokat.

Szalard (TARTALEK)
Hosszú szervezést igényeltek az előkészületek az iskola kreatív tanítónői részéről, akik időt és fáradtságot nem ismerve munkálkodtak osztályaik diákjaival és azok szüleivel a karácsony elengedhetetlen kellékein. Így az elkészített munkák nem az áruk miatt voltak oly kelendők, hanem a bennük rejlő türelem és szeretet varázsolta még szebbé őket. Ezt az összetartást hirdették a nőszövetség adventi koszorúi is, melyek nagy gonddal és figyelemmel készültek az őszi esték fényében, visszahozva múltunk letűnt emlékeit, amikor nagyszüleink még valóban egyként készültek az ünnepekre.

A szervezők szemtanúi lehettek annak is, hogy nagy igény volt az otthon készített ajándékokra, s mire a helyi tanács által támogatott tombolákra került sor, az asztalok már üresen jelezték, hogy minden ember vevő a szeretetre és a gondoskodásra, csak meg kell teremteni hozzá a lehetőséget.

A nőszövetség tagjai bíznak abban, hogy a példaértékű összefogás évről évre nőni fog Szalárdon azzal a céllal, hogy öreget és fiatalt, egyházat, iskolát és hivatalt hagyományként formáljon eggyé a szeretet és az ünnepekre való várakozás szellemében."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése