2016. december 3., szombat

Hegyközcsatár községben kopogtatott Szabó Ödön

 
Fotó : Tóth Zsigmond Béla Facebook 

"Szombaton, 2016 november 19-én Hegyközcsatár község településeinek lakosait kereste fel Szabó Ödön az RMDSZ Bihar megyei szervezetének parlamenti képviselő jelöltje, aki házról házra járva kopogtatott be az emberekhez. A képviselőnek mindenkihez volt egy kedves szava, elbeszélgetett a lakosokkal meghallgatva panaszaikat, észrevételeiket, javaslataikat. " - írja Tóth Zsigmond Béla a Facebook oldalán.

Szabó Ödönt elkísérte kampány útján Bónisz Sándor a község polgármestere, Nagy Róbert alpolgármester a helyi és községi RMDSZ elnöke, helyi tanácsosok és a képviselőjelölt kampány stábja.
Örömmel fogadták a község lakosai, hogy maga a képviselő jelölttől hallhatták az RMDSZ programját, az elkövetkezendő évek megvalósításainak elképzeléseit. Szabó Ödön úgy fogalmazott, hogy nagyon sok még a teendő a magyar közösségünk érdekében, állampolgári jogaink érvényesítésében, ezért az RMDSZ idén felfrissült erővel vág neki a munkának. 

Azt is elmondta, hogy nagycsaládban született és maga is nagycsaládos, hiszen felesége Emese hat gyerekkel ajándékozta meg, szülőfalujuk Kárásztelek örökségét hordozzák, szeret a múltról olvasni, kutatni ezért is lett a hobbija a munkája is egyben hiszen történész, muzeográfus.
Szabó Ödön hitvallása „Hinni kell abban, hogy lehet. Őszintén és bátran kell dolgozni, hogy más is tudjon hinni. Megharcolni
a harcot és megkötni a békét, amikor kell. Annyit kell kockáztatni csak, amivel a legnagyobb kudarcban is legfeljebb csak te veszel oda, a többiek mindenképp éljék túl.”

Hegyközcsatárban idei borral koccintott a lakosokkal Jénő és Erzsébet napja alkalmából, mások jóbarátként hívták be egy pohár jó nedüre, míg Tótteleken a helyi plébánián dolgozó munkásokat látogatta meg akik a központifűtés rendszerhez építettek kéményt. Síterben egy hagyományos disznótorba csöppentünk, amelyet a Mosoly Kommandó szervezett, hogy azok is megismerhessék hagyományainkat akiknek nem állt módjukba koruknál fogva, vagy városon születtek és élnek.
Szabó Ödön itt is besegített a munkába, hiszen húst darált és tésztát készített, hogy besegítsen a szervezőknek, rendezőknek. Elmondta, hogy náluk a mai napig él a hagyomány, hiszen a család szinte minden évben vásárol egy disznót, amelyet közösen a rokonsággal és a komákkal, hagyományosan dolgoznak fel, beszélgetnek, hiszen az év többi napjain mindenki mással van elfoglalva.
Mind a három településen találkoztunk Kárásztelekről elszármazottakkal, akik ismerősként üdvözölték a képviselőt. 

Már jól besötétedett, amikor a képviselő búcsút vett Sítertől bízva abban, hogy december 11-én minél többen mennek el szavazni és teszik le voksukat a magyar érdekképviselet az RMDSZ képviselő és szenátor 

jelöltjeire."

Fotók
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése