2016. december 24., szombat

Orvosi ügyeletek, gyógyszertárak nyitva tartása az ünnepek alatt

orvosi 

"A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) a karácsonyi és szilveszteri ünnepek alatt folyamatosan biztosítja az orvosi ügyeletet a megye egész területén, derült ki az intézmény tegnap nyilvánosságra hozott közleményéből. December 24–26., illetve december 31. és január 2. között a megyei mentőszolgálat munkatársai és a SMURD rohammentősök is teljes létszámmal tartanak állandó ügyeletet, őket a 112-es segélyhívó számon lehet hívni." - olvasható a Reggeli Újságban.

A cikkben ez is olvasható,mely fontos lehet a Hegyközieknek : " A megye községeiben, nagyobb falvaiban levő háziorvosi rendelőkben is lesz orvosi ügyelet a karácsonyi és szilveszteri szabadnapok alatt." 

Jó volna megfogadni a DSP felhívását,mely nagyon nehéz az ünnepek alatt : "A DSP felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepek alatt is legyenek elővigyázatosak az étel és alkoholos italok fogyasztásával. Kérik a lakosságot, kerüljék a balesetveszélyes helyzeteket, például a petárdázást, és alkohol fogyasztása után ne üljenek volán mögé. Ha mégis megtörténik a baj, keressék fel a legközelebbi orvosi ügyeletet vagy hívják a mentőket." 
Teljes cikk : reggeliujsag.ro 

Bihari Naplóban olvashatjuk a vidéki háziorvosi rendelők cimeit és telefonszámait.Például : C.P. Biharia: Bihar, Trandafirilor utca, 35., tel. 0259-342.770.
Bővebben : egyvaradiblogjanagyvaradrol.blogspot.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése