2016. október 22., szombat

„A szeretet nem egy projekt”

a szeretet nem 
Fotó : Reggeli Újság 

"Az elmúlt hét folyamán a tullni St. Severin plébánia támogatói közösségének képviselői tettek látogatást Nagyváradon. Az osztrák gyülekezet immár tíz éve irányítja a Fugyivásárhelyi Otthoni Beteggondozói Központ valamint a Nagyváradi Caritas Catolica felé a hívek által jótékony célra felajánlott adományokat, melyekből a betegápolásban használt gyógyszereket, kötszereket, és egyéb gyógyászati eszközöket biztosítanak a váradi egyházmegye rászorulóinak." - írja a Reggeli Újságban Sz. G. T.

Az osztrák gyülekezet képviselői évi rendszerességgel látogatást tesznek Nagyváradon és Fugyivásárhelyen, felmérik a szükségleteket, személyesen is felkeresik az ellátott betegeket, akik számára nemcsak anyagi, hanem emberi támogatást is nyújtanak – önzetlenül, felebaráti szeretetből. Az adakozó gyülekezeti tagok egyike, Friederike Bamberger ez alkalommal is elkísérte az osztrák csapatot. Mint kifejezte: örömére szolgál, hogy személyesen is megismerhette azokat a szükséget szenvedő embereket, akiken igyekeznek segíteni.
„A felebaráti szeretet nem egy projekt, hanem folyamatos odafigyelés, törődés. Mi ezt az elvet valljuk, mióta felvállaltuk a váradi egyházmegye betegjeinek megsegítését” – nyilatkozta Anton Schwinner plébános, aki hangsúlyozta – „Az tesz emberré, hogy segítsz a náladnál elesettebbeken. A segítségnyújtás mindig örömet okoz”.
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése