2016. október 4., kedd

Segélykérés a nagyváradi Mystique és a hegyközcsatári Angels mazsorettcsoportokért

Lehet támogatni a tehetséges fiatalok nemzetközi szereplését 
Lehet támogatni a tehetséges fiatalok nemzetközi szereplését
"A nagyváradi Mystique és a hegyközcsatári Angels mazsorettcsoportok, Varga Friderika vezetésével, kijutottak úgy az idei októberi Európa-bajnokságra, Angliába, mint a jövő év áprilisában megrendezésre kerülő horvátországi Világbajnokságra. Úgy csapatban, mint egyénileg képviselik majd országunkat, de mégis az oda való eljutásuk, kiutazásuk nagyon bizonytalan, mondhatnánk, hogy teljesen rajtunk, nagyváradiakon, bihariakon, erdélyi és romániai lakosokon múlik."- írja Geambaşu Izabella a Bihari Napló Postaláda rovatban.

"Az edzőnő, a szülők és kedves ismerőseik már minden forrást befektettek/megmozgattak, de az útiköltség, szállás és étkezés költségeit még mindig nem tudják fedezni a 19 személyből álló csapatnak. Kedves, sportot kedvelő emberek, önökön áll, hogy ezek a 8–17 éves lányok eljussanak az EB-re történelmet írni! Bármilyen összeggel hozzájárulhatnak. Felajánlásaikat az „Asociatia pentru Elevi – Diákokért Egyesület” Cod IBAN RO33BTRL00501205230964XX bankszámlaszámra tehetik meg.

Határtalan lelkesedés
A nagyváradi Mystique Majorette csoport 2003-ban alakult meg. Az első Európa-bajnokságuk 2008-ban volt. Ott egy V-ik helyezést sikerült elérniük. Azóta minden évben megnyerték az Országos Bajnokságot, sokszor több kategóriában is, kiharcolva ezzel az EB-re és VB-re való továbbjutás jogát, de mindannyiszor le kellett mondaniuk a kiutazásról pénzhiány miatt. A csatári Angels Majorette csoport 4 éve létezik, mint kistestvére a Mystique Majorette csoportnak. A gyerekek határtalan lelkesedése és kemény munkája itt is hamar beérett. Ez alatt a 4 év alatt sok éremmel tértek haza.
Idén a két csoport összefogott és 19 kategóriában 19 helyezést hoztak el az Országos bajnokságról. A legtöbb aranyérem. „Ha most sem érdemeljük meg, hogy eljussunk végre a nagy nemzetközi versenyekre, akkor mikor?” – öntötte ki szívét Varga Friderika edzőnő, aki mindennapos munkája mellett foglalkozik a lányokkal, és aki számára ők egy második család. „Mindezek mellett mindenféle fellépésünk van, falunapoktól kezdve bálokon át, nyugdíjas napokon stb. Van ahova már évek óta visszajárunk. Nem is egy hely. Szeretik a gyerekeket, mert szépen dolgoznak” – mondta.

Itt az idő, hogy ne csak szeressük, amit csinálnak, hanem melléjük álljunk és segítsük őket! Az EB Angliában, Londonban, ez év október 6–10. között zajlik, a VB pedig Horvátországban, Porecben, jövő év áprilisban. A nagyváradi Mystique és a hegyközcsatári Angels, Varga Friderika vezetésével, az egyetlen olyan romániai mazsorett csoportok, amelyek úgy egyéni, mint csapat kategóriákban kijutottak ezekre a versenyekre." 
Forrás : Bihari Napló Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése