2016. október 4., kedd

Hegyközpályi: „A község vezetése becsületbeli kérdés” - interjú Somogyi Lajos polgármesterrel


Somogyi Lajos, Hegyközpályi polgármestere
Somogyi Lajos, Hegyközpályi polgármestere

"Hegyközpályi tanácsának magyar tagjai, pártállástól függetlenül kiállnak a polgármester, Somogyi Lajos mellett, akit az utóbbi napokban ismét hevesen támadni kezdett a román nyelvű média egy része, köztudottan helybéliek aknamunkája miatt. Íme a részletek." - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.

"A tanácstagok véleménye egybehangzó: Somogyi Lajos és a helyi önkormányzat munkájának meglátszik az eredménye, és kézzel fogható megvalósításokat tud felmutatni, ami nem tetszik azoknak, akiket eddig is csak az akadékoskodás, az ellenségeskedés vezérelt. Most már odáig jutottak, hogy a román média segítségével nacionalista hangokat is megütnek pusztán azért, hogy gyengítsék a pályi községi vezetőséget, melyben többségben vannak a magyarok, és akiket a nyári helyhatósági választáson a szavazók többsége felhatalmazott arra, hogy továbbvigyék a megkezdett munkát. A demokratikus és legitim választás eredménye azonban annyira felbőszített egyes ellenzékieket, hogy azok mindent megtesznek a polgármester ellehetetlenítése és akadályozása érdekében. A magyar tanácstagok csütörtökön reggel, egy rendkívüli tanácsülést követően elmondták: az őket és a polgármestert ért vádak koholmányok, amelyek pusztán politikai célt szolgálnak. Elszomorító, hogy vannak Hegyközpályi községben olyanok, akiknek az uszítás és a lejáratás fontosabb, mint a község és a helyi közösség ügye, a települések fejlesztésének folytatása vagy a békés együttélés.

Támadások
Tóth Zoltán tanácsostól megtudtuk, az RMDSZ-frakció tagjai az EMNP-s tanácsosokkal az előző mandátumban is közösen támogatták azokat a projekteket, amelyek a község fejlődését szolgálták, és ha a helyzet megkívánta, mindenki félre tudta tenni politikai meggyőződését a közös cél érdekében. Mint most, korábban is intéztek támadásokat a községvezetőség ellen, de újabban olyan lejárató kampánnyal szembesülnek, amilyenre még nem volt példa.
Somogyi Lajos, Hegyközpályi polgármestere érdeklődésünkre elmondta: a polgármesteri hivatal és a helyi tanács végzi a munkáját, aminek meglátszik az eredménye. Hosszú idő után sikerül befejezni az ivóvízvezeték- és a csatornahálózat munkálatait, sőt Pályiban a főutca aszfaltozása is elkezdődött. Emellett orvosi rendelőt építenek Száldobágyon és Újlakon, a községközpontban pedig hamarosan megkezdődik egy modern óvoda építése, amelynek költségeire pályázatot nyertek. Járdákat is építenek és igyekeznek a községhez tartozó településeket rendben tartani, amit az emberek is értékelnek és ők is hozzáteszik a maguk részét, ezért – bár a csatornázással járó munkálatok miatt sok kellemetlenséggel és nehézséggel szembesültek a lakók – napjainkra ismét kezd olyan községnek látszani Hegyközpályi, aminek van gazdája. Az elöljáró kiemelte, ez nem egyéni érdem, de nem is csak a helyi tanácsé vagy a hivatali alkalmazottaké, hanem közös munka eredménye, mert az emberek megértették, hogy közösen, egyetértésben sokkal többre is képesek és élhetővé, élvezhetővé változtatni a lakókörnyezetüket.
Bódi László hegyközújlaki tanácsos azt mondta, sajnálja, hogy vannak, akik csak a viszályt akarják kelteni, vagy személyes bosszú miatt, nem válogatnak az eszközökben azért, hogy besározzák a közösségért dolgozókat. Szerinte ezek az emberek rémhíreket terjesztenek, vádaskodnak, vádolnak és rágalmaznak csak azért, hogy magukat jobb színben tüntessék fel, pedig az emberek többség nagyon is jól tudja, mi fán terem ez az ellenségeskedés. Újabban a román sajtóhoz szaladgálnak és elferdített tényekkel, féligazságokkal próbálják maguk mellé állítani a közvéleményt, mintha az embereknek nem volna egyértelmű véleményük róluk, amúgy ezt be is bizonyították a helyhatósági választáson.
„Azt, hogy engem támadnak, megszoktam – mondja Somogyi Lajos polgármester. – Amit nem tudok megszokni, az a módszer, amit alkalmaznak. Mert nem értem meg, hogy lehet valakikben annyi gyűlölet, hogy falubelijét a sárba tapossa.
Nekem a község vezetése becsületbeli kérdés, a munkámat mindig a legjobb tudásom szerint végeztem el, és az emberek látják ezt. Ezért esik rosszul, hogy mások ahelyett, hogy csatlakoznának az építő munkához, csak rombolnak” – jelentette ki Somogyi Lajos, Hegyközpályi polgármestere." 
Forrás : Bihari Napló Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése