2016. október 31., hétfő

Szépkorúak köszöntése Paptamásiban

 
Matyi Miklós, Paptamási község polgármestere köszönti az ünnepelteket

"Eljött az október és vele az immár hagyománnyá vált idősek találkozója Paptamási községben. Az ezüsthajú és aranyszívű lakosokat ünnepelte 2016. október 23-án a község apraja-nagyja." - olvashatjuk a Bihari Napló cikkében.

"Igen, a község legkisebbjeitől a legnagyobbig képviselvetette magát minden korosztály, hiszen a vendégek tiszteletére községbeliek készültek színvonalas szórakoztató műsorral. A helyi kultúrotthon udvarán a baptista egyház fúvószenekara, a bejáratnál cserkészek és a házigazda polgármester várta az érkezőket. A hagyományokhoz híven Matyi Miklós polgármester nyitotta meg a délutánt, aki ötödik alkalommal köszöntötte a több mint kétszáz vendéget. Örömét és büszkeségét fejezte ki, örömét, hogy ilyen sokan válaszoltak a meghívásra, és büszkeségét, hogy értékes emberek polármestere lehet. Az iskola és a község hírnevét díjakkal gazdagító gyerekek mellett megemlítésre kerültek a táncoslábú ,,Gilicék”, a Paptamási Négyes, akik belföldi és külfödi főzőversenyeken is megállták a helyüket. Megható pillanatnak lehettek részesei a jelenlévők, ugyanis gyertyagyújtással emlékezett a község előlárója mindazokra, akik az elmúlt találkozókon még jelen voltak, de idénre eltávoztak közülünk.  

A szenátor asszony
  A délutáni együttlétre Pál László paptamási tiszteletes kérte Isten áldását, ezt követően megyénk közéleti elöljárója, Biró Rozália szenátor asszony köszöntötte az ünnepelteket. Az ünnepi ráhangolódást segítette a Paptamási Baptista Egyház énekkarának szolgálata. Ebben az évben sem feledkeztek meg a szervezők az egymásmellett eltöltött 50 év jelentőségének kiemeléséről, és az esküvőjük 50-dik évfordulóját ünneplő párokat külön köszöntötték a jelenlévő tanácsosok és átnyújtották virágcsokor kíséretében az 500 lejes ajándékot. Az iskolás gyerekek tanáraik irányítása alatt színes műsorral kedveskedtek nagyszüleiknek, szomszédaiknak és községbeli ismerőseiknek. Fellépett a Gilice Néptáncegyüttes, az iskola kórusa, megjelenítettek a színpadon korabeli és mai modern családokat, mesét mondtak, énekeltek, kabaréjelenettel szórakoztatták a hálás közönséget, majd a helyi születésű Farkas Zoltán fakasztotta dalra a nótázásra vágyókat. A közösen elfogyasztott vacsora után mindenki örömére tombolahúzás következett, amely egyben az együttlét végét is jelentette. Sok résztvevő köszönt el személyesen a szervezőktől azzal, hogy: ,,Jövőre, veletek, ugyanitt, ha a Jóisten is úgy akarja!’’ Úgy legyen!"
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése